یکی از گروه‌های غذایی که بهتر است در رژیم غذایی ماه رمضان کمتر استفاده شود، گروه چربی‌ها و غذاهای پرچرب است. به‌طورکلی بعد از مصرف غذای چرب، برای هضم و جذب چربی‌ها، صفرا ترشح می‌شود. براساس میزان مصرف چربی، مقدار ترشح صفرا متغیر خواهد بود البته مقداری از صفرا از طریق خون جذب می‌شود و مقداری از آن به نواحی انتهایی‌تر روده می‌رسد و در آنجا به وسیله میکروب‌های موجود در روده، تخمیر می‌شود و مواد حاصل از این فرآیند، خاصیت سرطان‌زایی پیدا می‌کنند

درنتیجه عادت به خوردن غذاهای چرب، احتمال بروز سرطان روده را افزایش می‌دهد. مصرف این موادغذایی علاوه بر سرطان‌زابودن باعث چاقی و تغییر در کیفیت خواب هم می‌شود. در این ماه فاصله زمانی افطار تا سحر کوتاه است و باید زودتر از مواقع دیگر برای صرف غذا بیدار شویم، پس گنجاندن غذاهای چرب در افطار مناسب نیست بهتر است از غذاهای سبکی مانند فرنی، سوپ یا آش رقیق در این وعده استفاده کنید.

مصرف مداوم غذاهای سرخ‌کردنی مانند کتلت، کباب‌تابه‌ای، کوکو و… باعث دریافت بیش از اندازه چربی‌ها حتی چربی‌های غیراشباع و اشباع می‌شود بنابراین بهتر است غذاهای سرخ‌کردنی را کمتر در وعده های غذایی‌ تغذیه در ماه رمضان بگنجانید و در صورت تهیه، آنها را با روغن مایع مخصوص سرخ‌کردن سرخ کنید. مصرف روغن جامد و جامد گیاهی نیز به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود.بهتر است در طول هفته برای تهیه انواع غذاهای موردنیازتان روغن‌های کانولا و زیتون را جایگزین سایر روغن‌ها کنید. به علاوه برای وعده سحر برخلاف افطار می‌توانید غذاهایی را که مقداری چربی (البته چربی‌های مفید) دارند، بپزید زیرا این نوع غذاها کالری بالاتری دارند و انرژی مورد نیاز شما در طول روز را فراهم خواهند کرد.